Over ons

KER (spreek uit als het Engelse woord voor zorg; care) is onderdeel van Kruiswerk. Dé onafhankelijke vereniging voor senioren en mantelzorgers en opgericht in de Achterhoek en Liemers. We zetten ons in voor een zorgeloos en veilig thuis én een actief leven. We bieden allerlei handige diensten via één loket. Waar nodig staan wij klaar voor onze leden. Met handige tips, slimme oplossingen, advies en doorverwijzingen.

Onze missie

Ouderen en mantelzorgers verdienen hulp en ondersteuning. Om dit mogelijk te maken, vragen wij ook aan jou om deze missie te steunen. Deze is eenvoudig en krachtig: we willen een veilige en zorgeloze omgeving thuis creëren en behouden waarin ouderen het goed hebben en mantelzorgers de steun krijgen die ze nodig hebben. Met meer leden kunnen we meer doen!

Zelfredzaamheid door zelfregie

In onze steeds sneller veranderende samenleving, waarin de vergrijzing toeneemt, is het van cruciaal belang dat we zorgdragen voor de autonomie en veiligheid van onze ouderen. Het belang van zelfredzaamheid door zelfregie kan niet genoeg benadrukt worden. KER staat dan ook voor Krijg Eigen Regie. Het stelt ouderen in staat hun waardigheid en onafhankelijkheid zo goed als mogelijk te behouden. Aspecten die essentieel zijn voor het mentale en emotionele welzijn. Het Kruiswerk biedt diensten en ondersteuning gericht op zelfredzaamheid. Dit zorgt er mede voor dat ouderen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen omringd door herinneringen en dicht bij hun sociale netwerk.

Zorgeloos thuis

Kruiswerk staat voor zorgeloos thuis wonen. Het gaat hierbij om het bieden van toegang tot noodzakelijke diensten en hulpbronnen, van acute hulp tot dagelijkse praktische hulp. Met deze diensten proberen we een sleutelrol in te nemen in het verminderen van de dagelijkse stress en onzekerheid die ouderen en hun mantelzorgers ervaren, bijvoorbeeld door hierover een persoonlijk gesprek thuis te voeren.

Veiligheid thuis

Kruiswerk staat ook voor veiligheid thuis. We proberen ouderen en mantelzorgers bewust te maken van fysieke risico's, zoals valpartijen of inbraken. Hiermee dragen we bij aan het gevoel van geborgenheid en rust. Kruiswerk zet zich ook in voor de veiligheid van ouderen, door bijvoorbeeld het aanbieden van een persoonlijke alarm of veiligheidsadvies op maat voor thuis.

Meer steun van andere generaties is nodig

Veel ouderen in de Achterhoek zijn lid van het Kruiswerk. Meer steun is nodig van andere generaties om de inzet van Kruiswerk te versterken. Laten we blijven samenwerken aan een samenleving waarin elke oudere burger zich zelfredzaam, zorgeloos en veilig voelt in hun eigen thuis. En waar mantelzorgers gesteund worden om ook te kunnen helpen.

Onze vereniging bestaat momenteel uit meer dan 63.000 aangesloten huishoudens. Met meer leden kunnen we meer doen en dat maakt dat we samen sterker staan. Word ook lid op kruiswerk.nl, via mijnker.nl of stuur een berichtje via het contactformulier.